Utstillinger

Mange ting i en helhet

Mange ting i en helhet

- En omtale av en anmeldelse

Utstillingen "Ting" er en helhet av teknologi, tekst, gjenstander, design, interaktivitet og magi. Det gjør den godt egnet til utstillingskritikk. 

Fjær forteller

Fjær forteller

Med utgangspunkt i egen forskning har Naturhistorisk museum satt opp en utstilling om kjønn og seksuell seleksjon. SEXUS flyr i riktig retning, men kunne fløyet enda lenger.

Hard pakke til Grenland

Hard pakke til Grenland


DuVerden lykkes ganske så godt hos denne anmelderen. Langt viktigere er det at de lykkes blant bursdagsbarn i Porsgrunn. Grenlandsbarna har nemlig fått en hard pakke.

En ut-av-monter-opplevelse

En ut-av-monter-opplevelse

Selv for trette menn finnes håp. På Jæren. Garborgsenteret klarer nemlig det de færreste museene makter: å treffe målgruppeblink gjennom morsom og engasjerende interaktivitet. Men det kunne gått riktig galt.

Mind Gap

Mind Gap

UTSTILLINGSANMELDELSE:
– Medisinsk Museum legger lista høyt.

Togfest og vitengøy

Togfest og vitengøy

Denne artikkelen fikk hederlig omtale på fagpressens fotoprisutdeling i går kveld.

Gestapokjelleren:

Gestapokjelleren:

Åsted og minnested for nazismens forbrytelser
I kjelleren i et murhus i Kristiansand viser Stiftelsen Arkivet på en forbilledlig måte hvordan Agder-distriktet kan knyttes til den transnasjonale fortellingen om tysk krigføring under andre verdenskrig.

Moss har fått et nytt utstillingsvindu

Moss har fått et nytt utstillingsvindu

- Konkretisering av det abstrakte kabinett.
Møtet med det abstrakte kabinettet i Moss er en spennende vri på arkitekturutstillingsgenren. Dagens plassering i et norsk by- og industrimuseum fra 1990-tallet er relativt langt unna avant gardens utstillingsrom på 30-tallet. Møtet er ikke helt ideelt, men det er langt på vei underordnet. Kabinettet står støtt, uavhengig av lokalisering.

Spol tilbake til start

Spol tilbake til start

Rockheims interaktivitet suger deg effektivt inn i historien, så lenge det ikke er for mange som benytter seg av den.

Utstillingsanmeldelse: Slottet og Linstow

Utstillingsanmeldelse: Slottet og Linstow

– Utstillingen er blitt en både fyldig og lett lesbar fremstilling om Slottets bygningshistorie og dets arkitekt, mener anmelder og sjefskonservator Einar Sørensen om utstillingen ved Nasjonalmuseet - Arkitektur. Utstillingen står til 10. oktober.