Bøker

Ni samiske tidsbilder

Ni samiske tidsbilder

"Redaksjonsrådet anbefaler" er en fast spalte i Museumsnytt, hvor medlemmene av bladets redaksjonsråd anbefaler bøker for leserne. I siste utgave var det Tone Cecilie Simensen Karlgård som anbefalte boka "Ni samiske tidsbilder", basert på RiddoDuottarMuseats vandreutstilling og dokumentasjonsprosjekt "Mangfold og kultur i Sápmi".

Hvem drepte Ötzi - og hvorfor?

Hvem drepte Ötzi - og hvorfor?

Det spurte Kulturhistorisk museum publikum som så utstillingen "Ötzi – ismannen fra Alpene" høsten 2011. I en novellekonkurranse ble de bedt om å forklare det enestående funnet. 13 forfattere tok utfordringen.

Hvor er bandittene og hvem er de?

Hvor er bandittene og hvem er de?

BOKANMELDELSE: Plyndring, museer, etikk og utstillinger. 
Museumsverdenen og kulturlivet globaliseres, også her hjemme. Problemstillinger som inntil for få år siden var noe som angikk de store der ute, er i dag påtrengende til stede i et omfang som mange, og ikke bare museumsfolk, unngår å ta stilling til.

Museet som rom og erfaring

Museet som rom og erfaring

Boka "Spaces of Experience" av Charlotte Klonk gir nye, oppklarende forbindelseslinjer mellom kunstverk, rom, arkitekturer, utstillinger, tekster, personer og institusjoner, mener anmelder Mari Lending.
 
Hest og vogn i Norge

Hest og vogn i Norge

Hva er forskjellen på en ”mylord” og en ”vis-a-vis”? Og på en ”victora” og en ”trille”? Og hvor ”norske” er egentlig de norske vognene? Disse spørsmålene og mange fl ere kan man få svar på i Bjørn Høies bok ”Hest og vogn i Norge”. Høie er avdelingsleder ved Folkenborg museum
Anmeldt av: Tom Jøran Bauer,  avdelingsleder Gamle Hvam museum/konservator NMF